Lagoon bouwt opnieuw spectaculaire achtbaan voor 2020

Het Amerikaanse pretpark Lagoon, gelegen in de staat Utah, is bezig met de bouw van een grote nieuwe achtbaan. De achtbaan heeft de naam Primordial gekregen en moet openen in 2020. Er hangt nog veel mysterie over het project, maar het beloofd nu al een speciale achtbaan te worden.

 

Lagoon is een pretpark gelegen in de woestijn van Utah, ver weg van vele andere pretparken. Toch staat het park bij de doorwinterde pretparkliefhebber gekend want het is een van de drie overgebleven pretparken in de wereld die nog steeds 2 werkende Schwarzkopf-rollercoasters in het assortiment heeft staan. Ook Nagaschima Spa Land in Japan en La Feria Chapultepec Magico in Mexico hebben nog steeds twee achtbanen van deze legendarische fabrikant in hun park staan.

Momenteel is Lagoon bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan waar maar heel weinig over geweten is. Het belooft wel een groot project te worden die volgend jaar geopend moet worden. Momenteel zijn de eerste trackdelen al aangekomen in het park en wordt er gewerkt aan een grote toren die in het midden van het terrein komt te liggen. Primordial moet in de loop van 2020 openen voor het publiek en zal de 11de rollercoaster van het park worden.

 

 

Lagoon kwam in 2015 in de kijker met de bouw van de spectaculaire achtbaan Cannibal, een rollercoaster die gebouwd werd door het park zelf. Deze achtbaan behaalt niet alleen een snelheid van 112,7 km/u, Cannibal is ook voorzien van een first drop van maar liefst 116 graden, wat het een van de steilste rollercoasterdrops ter wereld maakt.

 

 

 

Bron: rcdb, Coaster Studio’s