La Ronde opent Canada’s eerste 4D Coaster in 2020

Het Canadese pretpark La Ronde gelegen in Montreal, gaat in 2020 een 4D-Coaster openen. Het gaat daarbij om een rollercoaster waarbij de bakjes rond de horizontale as draaien waardoor bezoekers meerdere keren overkop kunnen gaan.

 

Met Vipère opent La Ronde in 2020 de eerste 4D Coaster van Canada. De achtbaan is 32 meter hoog en behaalt een snelheid van 55 km/u. De tracklengte is 247 meter lang en de achtbaan heeft een capaciteit van 800 personen per uur. Het gaat om een zogenaamde ZacSpin rollercoaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

De rollercoaster is origineel afkomstig van Six Flags Magic Mountain waar de achtbaan gebouwd werd in 2011. Daar maakte de rollercoaster haar rondjes onder de naam “Green Lantern: First Flight” tot en met 2017. Van 2018 tot en met 2019 stond de rollercoaster buiten werking in het park. Nu heeft de Six Flags groep dus beslist om de rollercoaster te verplaatsen naar La Ronde, het enige Canadese pretpark van de groep.

 

Bronnen: Six Flags, rcdb