Het elfde Legoland park zal in 2023 geopend worden in China

Merlin Entertainment kondigde haar elfde Legoland aan. Het park zal gebouwd worden in Sichuan, in het westen van China. Het resort zal dan ook Legoland Sichuan resort heten. Met de opening van Legoland New York in 2020 en  Legoland Korea in 2022, zal dit dus het elfde park worden.

 

De opening van Legoland Sichuan  is voorzien voor 2023. Het park zal al zeker 2 hotels bevatten. Tevens zal dit het grootste park worden van Lego dat tot dan is gebouwd. Het zal ook dienen als een benchmark voor toekomstige legoland parken in de wereld. We kunnen ons dus aan een aantal unieke ontwerpen en ervaringen verwachten.

Sichuan ligt in het westen van China, in de buurt van de stad Chengdu. Het park zal zeer goed bereikbaar zijn via openbaar vervoer, hierdoor kan het park een daguitstap zijn voor naar verwachting  30 miljoen mensen. Merlin entertainment zal de uitvoering en de planning doen van het nieuwe park, de kosten worden verzorgd door Global  Zhongjun.

 

Bron en foto: Themepark central