Zamperla bouwt een interactief piratenschip

Iedereen kent wel een piratenschip attractie. De schommelende boot maakt al jaren deel uit van het kermis- en pretparkaanbod. De oorspronkelijke attractie werd tussen 1893 en 1897 ontwikkeld en zou zijn oorsprong kennen in Oklahoma USA. De grootste schommelboot in Europa vind je trouwens terug in de Efteling en ken je wel onder de naam De Halve Maen.

 

De Italiaanse attractiebouwer Zamperla komt nu met een interactieve variant op het piratenschip. Meer zelfs, het kan toegepast worden op reeds bestaande piratenboten. De toevoeging houdt een aantal camera’s, luidsprekers en microfoons in. Deze worden op het schip bevestigd en zo kan de ene kant van de boot strijden tegen de andere.

 

Vervolgens gaan de inzittenden toegesproken worden door stemmen. Zij geven opdrachten aan hun helft van de boot, zoals schreeuw, steek je armen omhoog, enzoverder. De zijde dat dan de meeste punten scoort wint vervolgens het epische gevecht. Een spectaculaire aanpassing is het niet meteen, maar het zal de sfeer tijdens een ritje veel leuker maken.

 

 

Bron: Zamperla

Foto: Bob van Dyck