Elysium Waterpark moet grootste indoor waterpark van Engeland worden

In Engeland zal in 2023 een nieuw waterpark worden geopend. Met 303.500 vierkante meter wordt Elysium het grootste overdekte waterpark in het Verenigd Koninkrijk. Het gehele park zal een Indiana Jones sfeertje uitstralen.

 

Het grootste waterpark van Engeland zal in 2023 geopend worden in Bournemouth. Dat is het plan van ondernemer Costa Acodrinesei. De naam vloeit voort uit de Griekse naam voor het leven na de dood.

Het park zal een oppervlakte krijgen van 303.500 vierkante meter en heel wat wellness aanbieden. Volgens Acodrinese gebruikt het waterpark tempels, standbeelden en exotische planten om de sfeer van een Indiana Jones-film over te brengen. Er komt onder andere een meer, wandelpaden, ligplaatsen en verschillende restaurants.

Er komen meerdere lazyrivers in het park, golfslagbaden, een kuuroord met sauna’s, een hamam en je kunt je laten masseren. Al is dat laatste enkel voor volwassenen.

Ook komt er een surf lagune, waar men met speciale technologie vijf verschillende soorten golven kan creëren. Verder komt er een speciale transparante glijbaan die virtual- en augmented-reality zal gebruiken.

Als het Elysium-project groen licht krijgt, hoopt men op dagelijks 4.000 bezoekers. Het park zal aan ongeveer 500 mensen werk kunnen bieden. Momenteel wordt er druk gepraat met potentiate investeerders, zodat de werkzaamheden kunnen beginnen.

 

 

Bron en foto’s: Elysium