Center Parcs Les Ardennes: 35.000 gezinnen in de zomer

De volledige vernieuwing van het vakantiepark Center Parcs Les Ardennes – het resultaat van een succesvolle samenwerking met het Waalse Gewest – maakt van Vielsalm een van de economisch stuwende krachten in de streek. Het aantal overnachtingen is op drie jaar tijd met 25 % gestegen en 55 % van de gasten komt uit het buitenland.

 

Center Parcs Les Ardennes in Vielsalm is eigendom van de Franse groep Pierre & Vacances – Center Parcs. Het vakantiepark kreeg de voorbije jaren een complete make-over dankzij een totale investering van 42 miljoen euro. De 350 cottages werden vernieuwd, en de meest luxueuze zijn voorzien van een privésauna. In de Market Dome hebben de bezoekers toegang tot een uitgebreid horeca aanbod. De Action Factory verwelkomt de families in een ultramoderne speelruimte, terwijl

de Aqua Mundo de waterratten pleziert. Tot slot is het kasteel op deze site van 35 hectare nu een uitnodigende vergaderruimte geworden.

Cijfers in stijgende lijn

“Center Parcs Les Ardennes is altijd al een stuwende kracht geweest voor de regio, maar dankzij dit ambitieuze vernieuwingsprogramma is Vielsalm één van de populairste toeristische bestemmingen in Wallonië geworden. In de zomer van 2019 mocht het park maar liefst

35.000 gezinnen verwelkomen”, vertelde Pascal Ferracci, CEO van Center Parcs Europe, tijdens deze kennismakingsdag in aanwezigheid van verschillende openbare mandatarissen, onder wie Elie Deblire, burgemeester van Vielsalm en voorzitter van IDELUX.

 

Tijdens het boekjaar 2018-2019 (afgesloten op 30 september) noteerde Center Parcs Les Ardennes 365.000 overnachtingen. 45 % van de vakantiegangers komt uit België, terwijl de overige 55 % uit onze buurlanden komt: 37 % uit Nederland, 10 % uit Frankrijk en 8 % uit Duitsland. Gezinnen met kinderen maken uiteraard de hoofdmoot uit van het cliënteel (72 %), maar ook volwassenen zonder kinderen (13 %) en senioren (15 %) zijn goed vertegenwoordigd.

 

Een publiek-privaat succesverhaal

Het voormalige park Golonfa (opgericht in 1982) werd in de jaren 90 opgenomen in de Belgische groep Sunparks. In 2007 werd deze overgenomen door de groep Pierre & Vacances- Center Parcs, die het park onder het merk Sunparks bleef uitbaten tot 2017, het jaar waarin de vernieuwingswerken van start gingen.

 

“De Waalse regering en de intercommunale IDELUX hebben dit project van Center Parcs sterk gesteund. De intercommunale IDELUX heeft voor de oplevering een begeleidende rol gespeeld en het openbare luik van het project helpen dragen door zijn knowhow en kennis van de administratieve procedures te delen. Center Parcs Les Ardennes is inderdaad een grote toeristische trekpleister voor Vielsalm. ”, vertelt Elie Deblire, voorzitter van IDELUX

 

“Center Parcs Les Ardennes biedt voortaan een brede waaier aan activiteiten. In de overdekte Action Factory kunnen kinderen en hun ouders urenlang bezig zijn: de BALUBA voor de allerkleinsten, minigolf met blacklights, klimmuur, boogschieten, speleologie, Laser Labyrinth … Andere voorzieningen zijn: de Aqua Mundo met de Duo Racer glijbaan en het veilige kinderbad met mooie mozaïeken, de Market Dome, het uitgebreide horeca aanbod en de gloednieuwe bowling. Ook niet te vergeten: het kasteel dat knap omgebouwd werd tot vergadercentrum”, verduidelijkt Paul Renders, Managing Director van Center Parcs België en Nederland. ”En last but nog least: onze 362 medewerkers die elke dag meer dan hun best doen om onze vakantiegangers een topvakantie te garanderen”

 

“Center Parcs Les Ardennes is een van de pronkstukken van Center Parcs Europe, dat momenteel 27 vakantieparken in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België telt. Naast onze zes Belgische parken komt er binnenkort nog een nieuw adres bij: het gloednieuwe Terhills Resort in Limburg, een complex met 250 luxevilla’s rond een schitterend meer. De opening is voorzien in het voorjaar 2021”, aldus Pascal Ferracci.