Busch Gardens Tampa maakt details rond nieuwe RMC achtbaan bekend

Het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Tampa heeft de naam en statistieken rond haar nieuwe achtbaan bekend gemaakt. Het gaat om een hybride achtbaan van de beroemde fabrikant Rocky Mountain Construction die in 2020 moet openen voor het publiek.

 

Iron Gwazi wordt de naam van de nieuwe achtbaan van Busch Gardens Tampa. Het pretpark dat gelegen is in de staat Florida zal met Iron Gwazi haar 10de achtbaan openen in 2020. De rollercoaster was vroeger de duellerende houten achtbaan Gwazi die gebouwd werd door Great Coasters International. Nadat de achtbaan jaren gesloten bleef, is Rocky Mountain Construction nu bezig met de ombouw van deze achtbaan tot een moderne hybride achtbaan met houten supports en stalen track.

In totaal krijgt Iron Gwazi een topsnelheid van 122,3 km/u en een hoogte van 62,8 meter. Tijdens het parcours van 1242,1 meter zullen de inzittende driemaal overkop gaan. De attractie wordt voorzien van een first drop van 91° wat het de steilste achtbaan drop maakt van alle hybride achtbanen in de wereld. Een ritje zal 1 minuut en 50 seconden duren en er zullen 12 airtime momenten zijn.

Iron Gwazi pakt op deze manier niet alleen het wereldrecord van steilste achtbaandrop op een hybride achtbaan. Het is ook de snelste hybride achtbaan ter wereld en is samen met Zadra in Energylandia de hoogste hybride achtbaan ter wereld.

 

 

Bron: rcdb