Uitgelicht: Burg Arkan – Ferienzentrum Schloss Dankern

Burg Arkan is de eerste achtbaan van Ferienzentrum Schloss Dankern. Het is naast een achtbaan ook een volledig gebied in middeleeuwse stijl met verschillende speeltoestellen.

 

 

Burg Arkan werd gebouwd in 2017, maar opende pas in 2018 omdat het gebied nog niet volledig af was. In tegenstelling tot de meeste achtbanen bevindt het instapstation zich bovenaan en moet je onderaan opnieuw uitstappen. Om tot het instapstation te komen moet je de burcht letterlijk beklimmen via verschillende speeltoestellen op 7 verschillende verdiepingen.

Deze achtbaan is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en 1.05m onder begeleiding van een volwassene of vanaf 8 jaar en 1.30m zonder begeleiding. De achtbaan Burg Arkan werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf ABC Rides en heeft een prijskaartje van 4 miljoen euro.

 

 

Burg Arkan is een achtbaan van 14 meter hoog en 350 meter lang. De snelheid bedraagt 50 km/u. Op de baan rijden drie treintjes, met telkens twee bakjes. Er is plaats per treintje voor 2 volwassenen of 1 volwassene met 2 kinderen.