Bayern Park pakt uit met 109 meter hoge vrijevaltoren

Het Duitse pretpark Bayern Park, gelegen in het Zuidoosten van het land, opent in 2020 een grote, nieuwe thrill ride. Het park pakt namelijk uit met een gyro drop tower van maar liefst 109 meter hoog. Hiermee wordt het meteen de hoogste attractie van het park.

 

Heugelijk nieuws uit Bayern Park. Het park zal in 2020 namelijk een grote vrijevaltoren openen. De gyro drop wordt 109 meter hoog. Hiermee wordt het de hoogste vrijevaltoren in Zuid-Duitsland. De attractie krijgt een valhoogte van 93 meter hoog, wat het meteen ook de 8ste hoogste vrijevaltoren ter wereld zal maken!

Zo zal Duitsland op amper 2 jaar tijd plots twee gigantische vrijevaltorens hebben. Dit jaar opende namelijk al Highlander in Hansa-Park, de hoogste gyro drop ter wereld met een totale hoogte van 120 meter en een valhoogte van 103 meter. Net als Highlander zal ook deze toren gemaakt worden door het Australische/Oostenrijkse bedrijf Funtime.

De vrijevaltoren komt te liggen naast de familie-achtbaan “Achterbahn” aan de achterkant van het park. Er zullen 24 mensen tegelijk in de attractie kunnen plaatsnemen. De nieuwigheid zal voorzien worden van een draaiende gondel, waardoor bezoekers een uitstekend uitzicht krijgen over de omgeving. Als hoogtepunt is er de val van 93 meter hoog aan een snelheid van 113 km/u.

Bronnen & foto’s: Bayern Park, Coasterfriends, Parkerlebnis