Track nieuwe achtbaan Six Flags Magic Mountain compleet

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk werd het laatste trackdeel van de duellerende achtbaan West Coast Racers geplaatst in Six Flags Magic Mountain. Het lijkt er op dat de baan redelijk wat vertraging op liep, maar mogelijk toch nog dit seizoen geopend kan worden.

 

Met West Coast Racers zal Six Flags Magic Mountain haar 21ste achtbaan openen. West Coast Racers wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Premier Rides en heeft een zogenaamde Möbius lay-out. Door deze speciale lay-out wordt een race effect gecreëerd, er lopen namelijk twee tracks naast, die in een lus met elkaar verbonden zijn. Door deze Möbius vorm vertrek je aan een zijde van de baan en ga je opnieuw doorheen het station om het tweede deel van de track af te leggen. Je wordt op deze manier tot viermaal gelanceerd.

Tijdens de rit zal je behalve vier lancering ook vier inversies ervaren, waarvan drie Zero G Rolls en een Zero G Stall. De banen zullen elkaar 15 maal kruisen, wat neerkomt op 30 maal per rit, één van de kruisingen bevat een zogenaamd high five element. De topsnelheid van de baan zal op 88 km/h komen te liggen. De treinen op de baan zullen plaats bieden aan 24 personen, 12 rijen van 2 personen.

 

 

Onlangs kon men het laatste trackdeel plaatsen.

Bron: Six Flags Magic Mountain