Plopsaland De Panne gaat spectaculaire achtbaan al in 2021 openen

Het hoofdpark van de Plopsa groep, Plopsaland De Panne, zal een nieuwe rollercoaster krijgen. Dit heeft Steve van den Kerkhof, CEO van de Plopsa groep, in het Plopsa theater vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een thrill-coaster in 2021 die overkop zal gaan en draaiende karretjes zal bevatten. Normaal gezien was de rollercoaster gepland voor 2022, maar deze plannen worden nu vervroegd.

 

Spectaculaire achtbaan 2021:

Plopsaland De Panne had al langer plannen om een grote nieuwe achtbaan te openen die de opvolger moet worden van Anubis The Ride, die opende in 2009. Nu is bekendgemaakt wanneer we de nieuwe achtbaan kunnen verwachten.

De rollercoaster staat gepland voor 2021 en wordt een zogenaamde Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit betekent dat de achtbaan draaiende karretjes krijgt maar dat de bezoekers  tijdens de rit ook overkop zullen gaan.

De rollercoaster wordt van hetzelfde type als Time Traveler in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City die opende in 2018. Deze achtbaan heeft 2 lanceringen en tijdens de rit van 920,5 meter gaan bezoekers 3 keer overkop. Time Traveler is 30,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 81 km/u. Het spectaculairste moment tijdens de rit is de 90° drop terwijl de karretjes al draaien. Het is niet bekend in hoeverre de statistieken van de achtbaan in Plopsaland De Panne overeen zullen komen met deze van Time Traveler.

 

Bumba zone 2022:

In 2022 komt er een nieuwe indoor themazone met meerdere attracties. Deze zone zal gebouwd worden in de huidige Bumbazone, waar nu nog het Bumbatheater staat. Dit gebouw werd vroeger gebruikt als plek voor een Bumbashow.

De nieuwe indoorhal zal het huidige theater dus vervangen, maar zal ook grotendeels gebouwd worden op de gronden achter het huidige Bumbatheater. In de hal was in eerste instantie een achtbaan voorzien, maar deze is ondertussen weggevallen. Een darkride wordt wel voorzien.

 

Plopsa hotel en camping:

In 2020 zal dan weer het Plopsa Hotel geopend worden. Het hotel wordt momenteel gebouwd tussen het Dorpsplein en de De Pannelaan. De gevel van het hotel zal een belle-époque-sfeertje krijgen, maar dan op de typische speelse manier van Plopsaland. Het nieuwe gebouw zal niet alleen op gebied van stijl een diepe indruk achterlaten, maar ook op vlak van omvang.

Het gebouw zal zich uitstrekken van de ingang van het pretpark tot aan het waterpark Plopsaqua. Gasten kunnen er overnachten in één van de 117 hotelkamers. Daarnaast zal er ook een buffetrestaurant komen, drie vergaderzalen en twee bars. Ook de parkgasten zullen terecht kunnen in het buffetrestaurant en/of de bars. Onder het hotel zal er ook nog eens plaatsgemaakt worden voor 39 parkeerplaatsen.

Daarnaast zal er ook een Plopsa-camping gebouwd worden in De Panne. Deze moet openen in 2023 en zal onder andere voorzien worden van een groot meer.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

We are going to play Champions League with #Plopsa De Panne… #MooiePlannen #Groei @studio100 @plopsa_official

Een bericht gedeeld door Steve van den Kerkhof (@stevevandenkerkhof) op


 

 

Bron: Steve van der Kerkhof 

Foto Matthieu Sayoen (themeparkfreaks.eu)