La Récré des Trois Curés opent spectaculaire achtbaan in 2020

Het Franse pretpark La Récré des Trois Curés zal volgend seizoen uitpakken met een spectaculaire nieuwe achtbaan. Met Vertika komt er een achtbaan van het type Eurofighter naar het park. Deze zal een steile verticale drop bevatten en twee inversies.

 

La Récré des Trois Curés teasde de laatste weken al met de komst van een nieuwe achtbaan, nu werd ook het volledige project officieel voorgesteld. Vertika wordt een zogenaamde Eurofighter achtbaan van de Duitse bouwer Gerstlauer.

 

 

Vertika zal 27 meter hoog worden, een vertikale drop bevatten van 91° en een topsnelheid bereiken van 80 km/u. In de baan zijn twee inversies verwerkt, een looping en een corkscrew.

 

Eurofighter

Het Eurofighter type van Gerstlauer kennen we van Falcon in Duinrell en Typhoon in Bobbejaanland. La Récré des Trois Curés heeft trouwens wel meer gelijkenissen met Bobbejaanland, sommige fans noemen het zelfs grappend vaak Bobbejaanland 2. Dit omwille van het feit dat het park in het verleden meermaals oude Bobbejaanland attracties kocht, zo kan je hier Fly Away, Bobby Drop en Mambo terugvinden.

 

Bron en foto: La Récré des Trois Curés