Bobsleebaan in Efteling maakt allerlaatste rit ooit

Na ruim 34 jaar en 6,5 miljoen afgelegde kilometers reed gisteren de Bobsleebaan zijn allerlaatste rondjes. Zes medewerkers mochten de allerlaatste rit maken na sluitingstijd van het attractiepark. “Deze medewerkers hebben altijd met veel plezier en inspanning gewerkt bij de Bob. Zij hebben als vast team van de Bob mooie herinneringen aan de attractie en maakten daarom deze laatste rit”, legt Park Directeur Coen Bertens uit. Na de rit werden de medewerkers warm onthaald door Jürgen Freilich, voorzitter van Bobslee-vereniging de Steenbok, en aanwezige bezoekers. Het was een bijzonder moment, want er werd voorgoed afscheid genomen van de Bobsleebaan.
 
 
Eerste achtbaanbeleving
Op 4 april 1985 opende de Bob als vierde sensationele attractie, naast de Python, schipschommel de Halve Maen en de Piraña, in de Efteling. Met een piste van 524 meter lang, een top op 19,5 meter hoogte en een maximale snelheid van 60 km per uur was de Bob een echte thrill ride op dat moment. Veel jonge bezoekers hadden hun eerste grote achtbaanbeleving in de Bob.

 
 
Max & Moritz
Op 2 september starten de bouwwerkzaamheden voor de opvolger van de Bob, familie-achtbaan Max & Moritz. Deze attractie is gebaseerd op het Duitse verhaal uit 1865 over de kwajongens Max en Moritz. Het wordt een dubbele achtbaan voor de hele familie (kinderen met de lengte vanaf 1 meter). De nieuwe attractie opent in het voorjaar van 2020.