Sfeerverslag: Bellewaerde – 9 juli 2019

Op dinsdag 9 Juli trok ik (Levi) samen met Nathalie naar Bellewaerde, een park waar ik persoonlijk sinds mijn kindertijd al niet meer geweest was en Nathalie nog nooit geweest is. Was het park de moeite waard? Kon het park ons hartje veroveren?

Ontdek samen met ons welke troeven dit park heeft.

 

Het is 10u in de ochtend, het park zal elk moment opengaan en wij hebben net ons toegangsticket gekocht. Het park opent de deuren en het valt ons eigenlijk direct op dat het kalm is, geen grote mensenmassa te bespeuren maar eerder een kleine gezellige drukte.

Eenmaal binnen in het park beslissen we om direct naar Dawson Duel te gaan. We hadden verwacht dat veel mensen hier direct naar toe zouden gaan maar tot onze verbazing was er geen wachtrij en konden we vrijwel meteen instappen.

Dawson Duel is een duellerende Alpine Coaster, je start op een hoogte van 25 meter en racet je weg naar beneden. Deze attractie is zeker leuk om te doen. Aangezien je enkel vastzit met een autogordel en geen veiligheidsbeugel wordt het gevoel van snelheid alleen maar versterkt.

We wandelen verder en willen wel iets spannender proberen. Lang moeten we weliswaar niet zoeken want in de verte zien we de Screaming Eagle al staan. Screaming Eagle is een Shot’N Drop, deze attractie is te vergelijken met een Drop Tower, alleen word je in deze attractie ook afgeschoten naar boven.

Na weeral een extreem korte wachtrij is het aan ons. We maken ons ritje maar wanneer de attractie terug op de grond staat komt na 30 tal seconden de operator plots naar buiten en duwt opnieuw op de groene knop, Daar gaan we weer voor een extra ritje. Was dit een extra ritje dat we kregen van de operator of waren de beugels niet los te krijgen? In elk geval 2 ritjes is altijd beter dan 1.

Intussen tijd was ons oog ook gevallen op Niagara, een Waterattractie met plonsboten die maar 1 doel heeft, jou zo nat mogelijk maken.

En wat is deze attractie inderdaad nat 1 van de natste attracties waar ik ooit heb ingezeten. Wees gewaarschuwd! Niagara is echt extreem nat! Toen wij uit de attractie kwamen plakten onze kleren van nattigheid aan ons lichaam alsof je net in een beek gevallen bent. Dit is uiteraard superleuk bij hoge tempraturen maar vandaag was het ongeveer een 22°C en hier was ik toch niet echt op voorbereid. Dan maar vlug iets gaan drinken en een warme pannenkoek eten om op te warmen.

Onderweg naar de andere kant van het park komen we eerst wat diertjes tegen zoals de kleine doodshoofdaapjes, die maar al te graag poseren voor de foto. We wandelen ook voorbij het verblijf van de luipaarden en maken een ritje op de Bengal express, een treintje dat je meeneemt door het verblijf van de leeuwen en tijgers.

Eenmaal aangekomen bij Huracan beslissen we om meteen een ritje te maken. Hoewel Huracan een leuke baan is had ik er meer van verwacht. Ik denk wel dat het meer aan mij ligt dan aan de attractie, aangezien ik een verkeerde verwachting had van de attractie. Door de wachtrij en de eerste paar ruimtes in de attractie dacht ik dat deze attractie veel meer decor en thema elementen zou hebben tijdens de rit. Ik had me niet verwacht aan een rit die grotendeels in het donker is. Maar eerlijk is eerlijk, de rit en de baan waren een leuke ervaring en nu ik mijn verwachting heb bijgesteld zal ik des te meer kunnen genieten van een volgend ritje.

Nu we toch in dit themagebied zijn gaan we nog op de El Volador, een Topple Tower attractie met een zeer mooie aankleding dewelke perfect past in het themagebied. Na de El Volador brengen we nog een bezoek aan de 4D cinema altijd leuk om even te ontspannen daarna was het tijd voor ons middagmaal.

Na het eten wat te hebben laten zakken, zetten we koers richting Boomerang. Boomerang is een Vekoma Boomerang coaster. Veel kan ik er niet over zeggen, een Vekoma Boomerang is 1 van de meest geplaatste achtbaan ontwerpen dus denk ik wel dat de meeste mensen er ooit wel al eens 1 gezien of zelf bereden hebben.

Wat mij wel opviel bij deze attractie is dat als deze achterwaarts terug het station in komt de trein met een bruuske rem volledig tot stilstand komt. Bij de meeste Boomerang coasters remt de trein wel wat af in het station maar gaat hij gedeeltelijk terug de helling op en komt daarna rustig tot stilstand in het station. Die bruuske rem was dus wel even verschieten.

Verder op in The Far West hadden we de Keverbaan gezien, een Junior Steel Coaster van Zierer. De keverbaan heeft met zijn hoogte van 8 meter en topsnelheid van 36km/h misschien niet de meest imposante eigenschappen maar vergis je niet! De Keverbaan is of voelt aan als een stevig en snel ritje. Zeker in de bochten voel je de karretjes heel hard vibreren. Ik en Nathalie waren allebei echt onder de indruk van hoe een kleine Junior Coaster toch zo hevig kan aanvoelen.

Het is ook altijd leuk meegenomen dat deze attractie je trakteert op 2 rondjes.

Tijd om het iets rustiger aan te doen en een bezoekje te brengen aan River Splash. River Splash is een klassieke Log Flume attractie, de ideale familie attractie bij warm weer dus. Deze Log Flume is misschien een beetje aan korte kant met maar 1 drop maar dat maakt hij meer dan goed met zijn schoonheid. De River Splash is bijna perfect geïntrigeerd in de omgeving van Bellewaerde. Je vaart door de struiken en bomen en alles voelt zeer natuurlijk aan. Al bij al een zeer mooie attractie.

Het is bijna tijd om naar huis te gaan en we beslissen om nog een laatste ritje te maken op de Bengal Rapid River. Maar eerst stoppen we nog bij een paar dieren onderweg. Zo passeren we de zebra’s en giraffen, ringstaart maki’s, maar ook vogels zoals de ooievaar en flamingo’s.

Na netjes aan te schuiven is het aan ons om een ritje te maken op de Bengal Rapid River. Net zoals de naam doet vermoeden is dit een Rapid River attractie en is gebouwd door Vekoma.

In deze attractie heb je een reële kans om heel nat te worden. Er zijn veel elementen waarbij de boot een druppend of lopend water kan komen, ook zijn er elementen die water omhoogschieten en ook zo kan water in je boot terechtkomen.

Wij zijn er zonder al te nat te worden uitgeraakt, gelukkig maar want het was tijd om naar huis te vertrekken.

En zo kwam er een einde aan een mooie dag in Bellewaerde park. We stoppen nog snel even in de Souvenirshop voor een aandenken aan deze leuke dag en verdwijnen daarna in onze wagen terug naar huis.

Mijn besluit is dat Bellewaerde een mooi en leuk familiepark is, waar het hele gezin een volledige dag plezier kan beleven.