Snelste multi-launch coaster in Amerika voor Bush Gardens Wiliamsburg in 2020

Na enkele weken speculatie over een mogelijke nieuwe toevoeging aan Bush Gardens Williamsburg, is bekend geworden dat het een achtbaan genaamd Patheon zal worden. Pantheon zal gebouwd worden door Intamin en dit zal dus de eerste Intamin Coaster in Bush Gardens Williamsburg zijn. De achtbaan zal een thema krijgen over de Romeinse Goden.

 

Pantheon zal in Amerika de snelste multi-launch coaster zijn met een topsnelheid van 116,7 km/h. De achtbaan zal zowel voorwaarts als achterwaarts op een verticale spike gaan. De baan heeft een drop van 95 graden en bevat 2 inversies.

 

Alhoewel de baan maar een lengte van 1005,8 meter heeft, zal de totale lengte van de rit 1280 meter zijn. Dit is omdat de trein meerdere keren over sommige stukken van de baan gaat tijdens 1 ritje. Een ritje op Pantheon zal 2.5 minuten duren.

 

Pantheon wordt een Multi-Launch coaster en zal 4 launches bevatten van 57,9 km/h (voorwaarts), 80,4 km/h (voorwaarts), 98,2 km/h (achterwaarts) en 107,8 km/h (voorwaarts). De maximale snelheid bedraagd 116,7 km/h en zal dus op een andere plaats dan een van deze vier lanceringen behaalt worden. Er zullen 2 treintjes op de track rijden met 20 passagiers per trein.

 

 

 

Bronnen: Bush Gardens Williamsburg, BGWFans