Hersheypark presenteert nieuwe achtbaan: Candymonium

Het Amerikaanse Hersheypark opent volgend jaar een volledig nieuw ingangsgebied met de naam Chocolatetown. Onderdeel van dat gebied wordt de hoogste, snelste en langste achtbaan van het park: Candymonium, waarover nu meer details zijn onthuld.

 

Zoals eerder bekendgemaakt opent Hersheypark, gelegen in het Amerikaanse Pennsylvania, in de zomer van 2020 haar nieuw entreegebied Hershey’s Chocolatetown met daarin een grote nieuwe achtbaan. Nu heeft het park echter meer details naar buiten gebracht omtrent het thema, de lay-out en de naam. Dit is allemaal te zien in de onderstaande video die het park enkele dagen geleden deelde.

 

Candymonium wordt met een hoogte van 64 meter, een snelheid van 122.3 km/h en een lengte van 1 413.1 meter de langste, snelste en hoogste achtbaan in het park. Tijdens de lay-out razen de treinen over onder andere zeven airtime heuvels, een 123° hammerhead-bocht na de eerste camelback en een grote bocht rond de iconische Kisses-fontein van het park.

Voor het thema van de nieuwe achtbaan is het park terug naar hun roots gegaan. Zo gaan de drie treinen op de baan elk gethematiseerd zijn naar een ander snoepje uit de line-up van Hershey: de Hershey’s Kisses, Reese’s Peanut Butter Cups en Twizzlers. De baan zelf kreeg een chocoladebruine kleur, zoals te zien is op foto’s van de eerste baandelen die reeds ter plaatse zijn aangekomen.

Candymonium wordt de 15de achtbaan van het park en opent samen met het nieuwe ingangsgebied in de zomer van 2020.

 

Bron: Hersheypark