GaiaZOO verwelkomt zes miljoenste bezoeker

Op donderdag 22 augustus mocht GaiaZOO haar zes miljoenste bezoeker ontvangen sinds de opening van de dierentuin. De nietsvermoedende familie uit het Belgische Diepenbeek werd na binnenkomst feestelijk verrast met het leuke nieuws. Dierentuindirecteur Rob Huppertz en wethouder Toerisme van Gemeente Kerkrade Tim Weijers verrasten het gezin met een levenslang abonnement voor de dierentuin én vele extra’s uit handen van de wethouder.

 

Feestelijke dag

Sinds haar opening op 1 juni 2005 hanteert GaiaZOO een eeuwigdurende bezoekerstelling. Nietsvermoedend werd op donderdagmiddag 22 augustus mevrouw Bijnens bij de GaiaZOO kassa verrast met het heuglijke nieuws dat zij de zes miljoenste bezoeker van de Zuid-Limburgse dierentuin is. “Ik ben bijzonder verrast. Zo’n ontvangst hadden wij niet zien aankomen”, zegt mevrouw Bijnens glimlachend! “Wij zijn vandaag voor het eerst in GaiaZOO en zijn verwonderd door de dieren en de omliggende natuur. We zullen zeker veel gebruik gaan maken van ons abonnement”.

Niet alleen de zes miljoenste bezoeker werd vandaag in het zonnetje gezet; ook de dieren genoten mee. De wasberen kregen van hun verzorgers een overheerlijke groente- en fruittaart en het GaiaZOO personeel werd getrakteerd op slagroomtaart.

 

Mijlpaal

In december 2003 startten de bouwwerkzaamheden voor de aanleg van GaiaPark Kerkrade Zoo, later kortweg hernoemd tot GaiaZOO. De dierentuin die bekend staat om haar ruime en natuurlijke verblijven, werd op 1 juni 2005 officieel geopend door HKH Prinses Margriet. Het was één van de eerste initiatieven van de gemeente Kerkrade om de stad als toeristische bestemming op de kaart te zetten als antwoord op de gevolgen van de sluiting van de mijnen.

Wethouder Tim Weijers (Toerisme) feliciteert de familie met de prijs en GaiaZOO met deze geweldige prestatie. “Zes miljoen bezoekers in 14 jaar tijd, dat is ronduit prachtig. Het toont aan dat GaiaZOO zich weet te onderscheiden en dat het publiek dit waardeert. Het succes van het park heeft bovendien een grote meerwaarde voor Kerkrade. Samen met onze andere toeristische pareltjes zet GaiaZOO de stad mede op de kaart. Dat is fantastisch voor de uitstraling van onze stad!”

“Vandaag was het een fantastische dag om de zes miljoenste bezoeker te verwelkomen in GaiaZOO. Dat zoveel mensen de Zuid-Limburgse dierentuin in veertien jaar hebben bezocht, is een bijzondere mijlpaal om bij stil te staan. GaiaZOO blijft investeren en vernieuwen, zodat er hopelijk nog meer mensen de weg naar Kerkrade weten te vinden, want ondanks dat onze dieren altijd op de eerste plaats komen, kan een moderne en natuurlijk ingerichte ZOO als deze niet bestaan zonder haar bezoekers. Om dit gezin ook in de toekomst te laten genieten van ons prachtige park met al haar vernieuwingen, ontvangen zij een leven lang vrije entree.” Aldus GaiaZOO directeur Rob Huppertz.

 

Nieuw in 2019: flamingo’s

De dierentuin bestaat inmiddels ruim veertien jaar. In de afgelopen jaren is de diercollectie van GaiaZOO flink gegroeid. In 2005 bestond deze collectie uit 70 diersoorten, afgelopen juni verwelkomden we de 156e diersoort: de grote flamingo. Maar liefst 400 markante flamingo’s maakten hun intrede in een volière van 3000 m2. Deze kolonievogels hebben in GaiaZOO alle ruimte om hun natuurlijke, soorteigen gedrag te vertonen, wat perfect aansluit bij de filosofie van GaiaZOO over het houden van dieren.
In het gebied Savanna opende GaiaZOO ook de nieuwe horeca-gelegenheid SavannaLodge en speelgelegenheid SavannaTour.