Eerste gelanceerde water coaster ter wereld voor Holiday World

Het Amerikaanse Holiday World heeft een wereldprimeur te pakken. Zo opent hun waterpark, Splashin’ Safari, de eerste gelanceerde water coaster ter wereld: Cheetah Chase.

 

In 2020 voegt Holiday World & Splashin’ Safari een nieuwe water coaster toe aan haar waterpark. Deze RocketBLAST van het Canadese bedrijf ProSlide is een kruising tussen een waterglijbaan en een achtbaan. Zo zit je met drie personen achter elkaar in een bootje dat door middel van waterdruk wordt voortgestuwd. Wat deze water coaster zo uniek maakt, is het feit dat de bootjes vertrekken op een horizontale lanceerstrook, zoals dat ook bij achtbanen het geval is. Dit is nog nooit voorheen gedaan. Daarnaast wordt Cheetah Chase ook nog een duellerende glijbaan, met verscheidene race-elementen doorheen de lay-out.

 

Cheetah Chase haalt een maximale snelheid van ongeveer 33 km/h. De linkse baan zal 259,4 meter lang zijn en de rechtse 259,7. Ze behalen beiden een hoogte van 8,2 meter. De rit begint met een gelijke lancering van de twee boten, waarna de boten elk hun weg gaan door verscheidene bochten en heuvels. Halverwege kruisen de boten elkaar in de tegengestelde richting. Na wat verdere bochten, eindigt de lay-out met een head-to-head race tot de finish. Hieronder is de volledig onride video van de beide kanten te zien.

 

Cheetah Chase wordt de derde water coaster in het waterpark van Holiday World, naast Mammoth en Wildebeest. De opening van de nieuwe water coaster wordt verwacht in de zomer van 2020.

 

Bron: Holiday World