Zebra geboren in ZOO Planckendael

Is een zebra nu zwart met witte strepen of wit met zwarte strepen? We weten het eigenlijk niet, maar we weten wel dat ons pasgeboren zebraatje een ongelofelijk schatje is. Het meisje is de eerste dochter van Nele en André. Ze kreeg de naam Uzuri, wat schoonheid betekent in het Swahili en ze is nu al te bewonderen op de savanne in ZOO Planckendael.

 

Nele zorgt heel goed voor haar kleintje, houdt haar dicht bij zich en beschermt haar tegen de enthousiaste aandacht van jong hengstje Tamu. Onze boreling staat heel hoog op haar poten en ze heeft een opvallend driehoekje op haar borst. Zebra’s Luisa en haar zoon Tamu herken je aan een bolletje op hun borstkas. Breng hen zeker een bezoekje in continent Afrika.

 

 

Verzorger Jolien: “Zebra Nele liet ons wat wachten op haar eerste jong, ze is over tijd gegaan. Maar dan was het eindelijk zover! Het zebraatje staat al hoog en droog. De poten van het kleintje zijn bijna even lang als die van de mama.”