Steel Curtain maakt eerste testritten

In het Amerikaanse Kennywood heeft een record brekende achtbaan voor het eerst een testrit gemaakt. Steel Curtain wordt met zijn 9 inversies de recordhouder in Noord-Amerika.

 

Kennywood, een pretpark in de Amerikaanse staat Pennsylvania, presenteert deze zomer een nieuwe spectaculaire achtbaan van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies: Steel Curtain. Deze 67,1 meter hoge achtbaan raast met zijn 120,7 km/u over ruim 1,2 km aan track. Doorheen de 2 minuten durende lay-out ga je straks 9 keer over de kop, waarmee het na 29 jaar de nieuwe recordhouder wordt in Noord Amerika op vlak van aantal inversies. De wereldrecordhouder is nog steeds The Smiler in het Engelse Alton Towers met 14 keer.

Nadat ruim een week geleden, na wat vertraging, het laatste baandeel werd geplaatst en de treinen aankwamen op de bouwplaats, waren de eerste testritten niet veraf. En een aantal dagen geleden was het dan zover en reed de eerste trein van Steel Curtain doorheen de lay-out. De video van deze gebeurtenis kan je hieronder bekijken.

 

 

Steel Curtain ligt in het (ook nog te openen) nieuwe themagebied Steelers Country, dat gethematiseerd wordt naar de Pittsburgh Steelers (een lokaal American Football team). Een openingsdatum voor dit themagebied en de bijhorende spectaculaire achtbaan is 13 juli.

 

Volg de bouw van Steel Curtain hier op de voet.