Walibi Holland, Fight cancer en Radio 538 halen samen € 56.305 op voor het goede doel

Zaterdag 13 juli 2019 vond in Walibi Holland de tweede editie van de Rollercoaster Run plaats. Zo’n 250 deelnemers voltooiden zaterdagavond het parcours van 5 kilometer om en door het park. Gezamenlijk haalden de renners – waaronder de dj’s Barend van Deelen en Daniël Lippens van Radio 538 – een bedrag van € 56.305,- op voor Fight cancer.

 

Rennen en gillen voor het goede doel

Onder luid gejuich van vele supporters vertrokken de 250 renners om 19.00 uur voor de unieke funrun van 5 kilometer. Het parcours voerde de hardlopers dwars door Walibi Holland, waarbij ze ook uitgedaagd werden om een ritje te maken in Lost Gravity, Xpress: Platform 13 én de op 1 juli geopende hybrid coaster UNTAMED.

 

De strijd tussen de dj’s van Radio 538

Dit jaar vaardigde Radio 538 twee teams af, met aan het hoofd de dj’s Barend van Deelen en Daniël Lippens. Deelnemers aan de run konden zich bij een van de twee teams voegen, waardoor er tussen de dj’s een felle strijd losbarstte om zoveel mogelijk geld op te halen voor Fight cancer. Samen met hun verzamelde teamleden, waren de dj’s goed voor € 21.963,-.

 

Overhandiging van de cheque

Na afloop van de run overhandigde Mascha van Till namens Walibi Holland de cheque aan Limore Noach van Fight cancer. Mascha van Till: “Ik ben zo trots op alle deelnemers, ons team en de samenwerking met Fight cancer en Radio 538, want er is weer een schitterend bedrag bij elkaar gerend voor belangrijk onderzoek naar kanker.” Met het opgehaalde bedrag worden jonge, talentvolle onderzoekers gesteund in hun zoektocht naar de behandeling en genezing van kanker.