Record van langste waterglijbaan ter wereld wordt verpulverd

Het Maleisische Escape-waterpark gaat binnenkort een nieuwe waterglijbaan openen die de langste ter wereld wordt. De nieuwe glijbaan op het eiland Penang zal het huidige Amerikaanse record bijna verdubbelen. De waterslide is maar liefst 1.140 meter lang en loopt volledig door de bossen.

 

Momenteel heeft Action Park in Vernonhet het record van langste waterglijbaan ter wereld in handen sinds juli 2015. De waterslide gelegen in de Amerikaanse staat New Jersey heeft een lengte van 609 meter. Dit record zal verpulverd worden door de gloednieuwe waterslide in het Escape-waterpretpark op het Maleisische eiland Penang. De waterglijbaan wordt maar liefst 1140 meter lang wat bijna een verdubbeling betekend van het huidige record!

 

Dat de opening van de waterslide een wereldrecord oplevert was eerder toeval laat de CEO Sim Choo Kheng aan CNN weten: “Het was niet onze bedoeling om het wereldrecord te breken. Ik vond het gewoon jammer dat een ritje op de glijbaan altijd zo snel gedaan is en daarom wilde ik een glijbaan bouwen die op zijn minst lang genoeg is om enkele minuten te kunnen glijden.”

 

Sim Choo Kheng heeft ook een hekel aan de trappen die in de meeste waterparken terug te vinden zijn. Daarom zullen bezoekers niet helemaal te voet tot boven moeten lopen. In de plaats van een lange trap met honderden treden wordt een kabellift voorzien. De waterglijbaan zal midden augustus geopend worden.

 

Bron: HLN