Treinen van Steel Curtain in Kennywood aangekomen

In het Amerikaanse pretpark Kennywood zijn de treinen van de nieuwe achtbaan Steel Curtain aangekomen. De achtbaan, die gebouwd wordt door S&S Sansei Technologie, krijgt de hoogste inversie ter wereld.

 

Steel Curtain zal dit seizoen de grote nieuwigheid worden van het Amerikaanse pretpark Kennywood. Deze stalen achtbaan krijgt een thema dat in het teken staat van de Pittsburgh Steelers, een American Football-team.

De achtbaan wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf S&S Sansei Technologies. Steel Curtain zal in totaal 67,06 meter hoog worden en 9 inversies krijgen. Eén ervan komt op een hoogte van 60,05 meter, wat het de hoogste inversie ter wereld maakt. De achtbaan zal een snelheid behalen van 120,7 km/u. Een ritje zal 2 minuten duren.

Op foto’s, die het park deelde op hun Facebookpagina, is te zien dat de treinen van de nieuwe achtbaan in het park zijn aangekomen. Het onderstel van de trein kreeg een zwart-gele kleur, de clubkleuren van de Pittsburgh Steelers, met telkens een wit nummer verwijzend naar de rugnummers van de ploeg. De zitjes hebben een bruine kleur gekregen, aangevuld met de typische witte naad van een American football-bal.

Een exacte openingsdatum voor de nieuwe achtbaan is nog niet bekend.

 

 

Bron: Kennywood