Nieuwe achtbaan in Parc de Petit Prince opent weldra

Het Franse pretpak Parc du Petit Prince legt de laatste hand aan hun nieuwste aanwinst Pierre de Tonnerre. De nieuwe achtbaan is van het type junior spinning coaster en werd gebouwd door het Franse Reverchon. Net zoals alle andere attracties in het park wordt de nieuwste achtbaan in een thema gegoten die past in het verhaal van De Kleine Prins.

Parc de Petit Prince opende in 2014 de deuren. Het was de doorstart van het in 2012 gesloten Bioscope. Het park staat volledig in het teken van “De Kleine Prins”, een verhaal geschreven in 1943 door Antoine de Saint-Exupéry.

In 2017 opende het park met Serpent een eerste achtbaan. Binnenkort opent het park een tweede exemplaar. De nieuwigheid is een junior spinning coaster, die gebouwd wordt door de Franse bouwer Reverchon. De familieachtbaan bestaat uit 5 ronddraaiende karretjes waar telkens plaats is voor 2 personen. De aanwinst zal Pierre de Tonnerre gaan heten.

De naam ‘Pierre de Tonnerre’ verwijst naar de asteroïde die op 7 november 1492 op de huidige locatie van het park neerstortte. De mensen in de 15e eeuw noemden het een ‘dondersteen’, door de hoeveelheid geluid en bliksem die ermee gepaard ging bij het neerstorten. Het staat bekend als het eerste gedocumenteerde geval van een buitenaards object dat door de mensheid werd teruggevonden en gedocumenteerd. De steen wordt nu bewaard in het stadhuis van de stad Ensisheim, dichtbij het park. Daarnaast is het asteroïde-thema een verwijzing naar asteroïde B612, de thuisplaneet van De Kleine Prins.

De bouw van de nieuwe achtbaan ging razendsnel. Anderhalve maand geleden gingen de werken pas van start. Inmiddels staat de volledig achtbaan recht. Na het uitvoeren van testritten vindt de opening van Pierre de Tonnerre op 20 juli plaats.

Bron: rcdb