Rothschildgiraf geboren in Bellewaerde

Maandagavond 15 juli om 21.55 uur werd er een Rothschildgiraf geboren in Bellewaerde. De bevalling is goed verlopen en het jong stelt het goed. De geboorte is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt.

 

Unieke geboorte

Na een zwangerschap van ongeveer 14 maanden, werd het kalf van Rothschildgiraffen Simone en Kito op maandag 15 juli geboren. De bevalling is zeer vlot en op natuurlijke wijze verlopen.

Giraf Simone likte meteen haar kalfje schoon en volgde het op de voet, maar van zodra het jonge dier de mama benaderde om te drinken, is de situatie gekanteld. Simone reageerde vijandig tegen haar jong, waardoor de dierenverzorgers de eerste melk hebben gegeven. Hierdoor hebben de verzorgers kunnen vaststellen dat de babygiraf een meisje is, 1m72 groot is en ongeveer 60kg weegt.

De babygiraf zal binnenkort, als het weer en de omstandigheden het toelaten, de Savanne ontdekken en zichtbaar zijn voor de bezoekers.

 

Internationaal kweekprogramma

De komst van de babygiraf is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association for Zoos and Aquaria). Wereldwijd leven er nog slechts 1.399 Rothschildgiraffen in het wild en 590 in dierentuinen wereldwijd.