Negen Pleinen Festijn 2019 in Efteling

“Het is feest op ieder plein, van de Pirana tot Raveleijn…” klinkt het uit de boksen van de Efteling de komende vrijdag- en zaterdagavonden. Naar traditiegetrouw opent het Nederlandse themapark haar deuren tot 23:00 uur met tal van entertainment, gezellige sfeer en heerlijk eten tijdens het Negen Pleinen Festijn. Een overzicht van het pretparkfeest waar het meest naar uitgekeken wordt door de fans.

 

BONTE STOET

Om 18:00 klonk het bekende themalied door de boksen en startte de Bonte Stoet die over de Pardoes Promenade richting Symbolica trok. Bezoekers kwamen oog in oog te staan met kleurrijke reuzenballonnen en hadden ze een glimp over de acts en de verschillende deelnemende pleinen. Tientallen acteurs, muzikanten en entertainers liepen al zingend naar hun eigen plein.

HERAUTENPLEIN

Dit plein, dat midden in het Sprookjesbos te vinden is, werd omgetoverd tot een tot-levend-komende-sprookjes-gedeelte. Vanaf 16:00 uur al kon je er voor het eerst Pinokkio, Fay de Fee uit de musical ‘Pinokkio’, Fakir en Prinses Anura ontmoeten. Wie goed zocht vond ook één van de zandkabouters van Klaas Vaak die de kinderen entertainde met magische sprookjes uit het sprookjesboek van Klaas Vaak. Ook het openluchttheater werd omgetoverd tot een spektakel! Bekende Efteling-acteur Bo Van Vliet nam de figuur Wolf op zijn rekening en presenteerde er de zeer interactieve show ‘Avond met Wolf’. Wie nog niet naar bed wilt gaan kan deze show om 22:00 uur nog bekijken in een prachtig verlicht theater.

HARTENHOF

“Illumina Fantastia” zou Pardoes zeggen tegen de gasten die langskwamen op het Hartenhof, het plein aan de voet van de dark-ride ‘Symbolica’. Afwisselend kon je er op de foto met de tovernar en Prinses Pardijn. Om het half uur komt ook de keukenbrigade en hofdames uit het Paleis der Fantasie om er een spetterend dansoptreden op te voeren samen met kinderen. Vorig jaar kwamen de heren en dames ook uit het kasteel samen met O.J. Punctuel, de lakei van het paleis, en presenteerden ze het publiek de ‘Pancake Dance’. De lakei is enorm geliefd door trouwe Efteling-fans maar is enkel binnen de paleismuren te ontdekken. Dit jaar werd voor het dansoptreden een nieuw nummer geïntroduceerd: ‘Twinkel Twinkel Twinkel’, gezongen door de dansers en danseressen. Het nummer is een ode aan Pardoes en zijn Twinkeltoorts, een magisch instrument waarmee hij kan toveren.

 

TON VAN DE VEN PLEIN

Tussen de madhouse ‘Villa Volta’ en dark-ride ‘Droomvlucht’ is de poort te vinden naar ‘Raveleijn’, een voorstelling met bekende ridders uit de verhalen van kinderschrijver Paul Van Loon. Ruiter Thomas ruilde na zijn voorstelling de arena in voor het Ton van de Ven Plein waar hij in een kletterende demonstratie laat zien hoe hij geleerd heeft om zwaard te vechten. Samen met twee zwaardvechters liet de held van Raveleijn zijn stoere zwaardkunsten zien aan het publiek. Wanneer de ruiter zich terug in de arena bevindt voor de voorstelling van de parkshow, komen oude bekenden terug naar buiten op het plein. De Efteling Muzikanten zijn helemaal terug van weggeweest. Een violiste, accordeonist, drummer en contrabassist brachten een rad mee waar bezoekers aan kunnen draaien. Het rad bepaalde het nummer die de muzikanten moeten opvoeren. Jarige bezoekers zullen dan weer van geluk spreken als ze de muzikanten betreden, speciaal voor de gelegenheid rollen ze letterlijk de rode loper uit waar de jarige over mag lopen met een gepersonaliseerd nummer voor de jarige.

ANTON PIECK PLEIN

Hou jij van de nostalgische Efteling-sfeer? Breng tijdens het festijn zeker een bezoek aan het Anton Pieck Plein, naast het zwieren en zweven is er doorlopend heel wat Pieckeriaans straattheater te vinden, van een gekke verver tot een muzikale vintage Vespa. Een entertainster laat je ook verwonderen met heel wat circuskunsten met hoepels.

CARNIVAL FESTIVAL PLEIN

Je begint het deuntje automatisch mee te zingen in de attractie maar tijdens het Meezingfestijn met Jelle en de Rode Neuzen begin je vanzelf er bij te swingen. Samen met een Italiaan, Nederlander en Japanner uit de bekende attractie wordt er 40 minuten lang gedanst, gezwaaid en gebruld. Elk jaar trekt Jelle Amersfoort samen met zijn band een vol plein plezierige blikken. Zing mee met hits van het Eurovisiesongfestival, klassiekers en Eftelingnummers. Wie Jokie en Jet wil ontmoeten kan terecht op het plein voor 18:00 uur, vanaf het Meezingfestijn zijn de vrienden enkel nog te vinden in de attractie ‘Carnival Festival’.

VLIEGENDE HOLLANDER PLEIN

Kom oog in oog te staan met levende standbeelden! Joris uit de houten racer-achtbaan Joris en de Draak werd toegevoegd als levend standbeeld naast de zeeman uit de tijd van de Vliegende Hollander. Ze staren tot je er zelf ongemakkelijk van begint te voelen en van zelf weer vertrekt naar één van de bijliggende attracties in Ruigrijk. 2 heren en 2 dames van het zangkoor ‘Zang & Gelukkig’ zorgen ondertussen voor schitterende muziek van de Efteling en nieuwe hits begeleid op een nostalgische piano.

PIRANA PLEIN

Dompel je na de rapid river Pirana helemaal onder in de Zuid-Amerikaanse sferen tijdens de Capoeirashow met maculele, samba en uiteraard capoeira, leer de danspasjes en laat je verleiden door de zwoele dansers en danseressen.

STEENBOKPLEIN

Met pijn in het hart neemt Efteling dit jaar afscheid van de Bob. Deze maakt plaats voor een duelling-coaster: Max & Moritz. Tijdens Das Jürgen-Freilich-Familienfest, neemt Jürgen, de voorzitter van de bobslee-vereniging de Steenbok, de hele familie mee in een polonaise. Leer de daarbij de knepen van het vak van geitenmelken en ga om ter snelst een boomstam doormidden hakken. De vrolijke zanger zal na het verdwijnen van de attractie in de toekomst niet meer optreden in het park, maar maakte voor de gelegenheid een afscheidslied voor de attractie.

 

FATA MORGANA PLEIN

Let op! Deze vliegensvlugge straatgoochelaars uit de Oosterse oase proberen je van alles wijs te maken. Met snelle vingers laten zij jou betoveren met straatmagie. Gelukkig mag de bezoeker wel weten hoe de trucs werken mits ze betalen met 1 kameel. Wie vrijwilliger wordt van één van de goochelaars wordt beloond met een munt van het sprookje ‘Ezeltje Strekje’ , eentje dat uit het achterste van de ezel zal vliegen.

AQUANURA

De grootste fonteinenshow van Europa wordt op de zomeravonden nog om 22:45 beleefd. De versie van dj Tiësto zorgt voor een echte feestelijke after-party die je dag compleet maakt. De volledige show kun je hier bekijken:

 

 

Het Negen Pleinen Festijn zorgt weer voor de gezelligste sfeer in pretparkland. Efteling weet het keer op keer weer hoe ze de typische sfeer naar boven kunnen halen. Dit jaar werd ferm geïnvesteerd in horeca-punten waardoor er een groter aanbod te vinden is. Van ijsdonuts op het Ton van de Ven Plein tot diverse horeca-standen in de Foodlaan, tussen de Carrousel en Vogel Rok. Tijdens de avonden kun je tot 23:00 nog racen in achtbanen of schommelen in het schommelschip en genieten van andere attracties bij maanlicht. Het Sprookjesbos is een echte aanrader met de feeërieke lichtjes tijdens de maanopgang.