Babynamen pinguïnkuikens SEA LIFE Blankenberge bekend

In SEA LIFE Blankenberge werden er twee donzige babypinguïns geboren. Omdat het geslacht van een pinguïn niet uitwendig zichtbaar is, riepen de dierenverzorgers de hulp in van het publiek om twee geschikte unisex namen te vinden. De bruisende en zomerse namen Bubble en Splash kwamen als meest geschikte namen uit de bus. Bubble ging lopen met 51,1% van de stemmen, Splash met 40,3% van de stemmen.

 

 “De pinguïns stellen het goed, kennen een normale groei en eten ook bijna zelfstandig. Deze zomer zie je ze dus vrolijk zwemmen en ploeteren tussen de andere Humboldt-pinguïns in ons pinguïnverblijf.”, vertelt Victor Vienne, dierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge.

 

DNA-testen

Een voorwaarde was dat de namen voor beide geslachten geschikt zijn. Het geslacht is uitwendig bij Humboldt-pinguïns niet zichtbaar en kan enkel door middel van een DNA-test bepaald worden. “De uitslag van de DNA-testen wordt over een goeie twee weken verwacht. Ervaring leert dat de kans even groot is dat het een jongen is, als dat het een meisje is, het blijft dus écht afwachten tot we de uitslag hebben van de DNA-testen.”, gaat Vienne verder.

Wie een suggestie had, kon deze insturen via Facebook & Instagram voor 11 juli. Daarna maakten de dierenverzorgers van SEA LIFE een selectie die het best bij de pinguïns paste en kon je tot vandaag via Facebook stemmen op de top 10. Bubble en Splash hadden de grootste achterban en werden daarom vandaag officieel gegeven aan de jongste telgen van het pinguïnverblijf.

 

Kweekprogramma

De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het kweekprogramma binnen SEA LIFE. De Humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.