Indrukwekkende achtbaan Untamed geopend in Walibi Holland!

Untamed in Walibi Holland is op 1 juli 2019 om 13u30 plechtig geopend. Deze spectaculaire rollercoaster is de allereerste houten achtbaan die werd omgevormd tot een hybride achtbaan door Rocky Mountain Construction in Europa en heeft haar verwachten volledig ingelost. Nederland heeft er zo maar even een achtbaan van wereldformaat bijgekregen!

 

Untamed is een hybride achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction en werd gebouwd op de supports van de voormalige houten achtbaan Robin Hood. Het is de allereerste keer in Europa dat een houten achtbaan wordt omgevormd tot een hybride coaster en wat was dit een fantastische keuze van Walibi Holland.

Untamed neemt je mee in een wilde rit over 14 airtime heuvels, 5 inversies en heel wat leuke bochten en elementen. De rollercoaster valt geen moment stil en raast van het begin tot het einde door zijn parcours. Het resultaat is een fantastische rit en een achtbaan die je tot de absolute wereldklasse mag rekenen.

 

Statistieken Untamed:

Untamed is sneller, hoger, langer en steiler dan de oude Robin Hood. De hybride achtbaan heeft een snelheid van 92 km/u en een hoogte van 36,5 meter. Tijdens het parcours van 1.085 meter gaan de bezoekers 5 keer overkop gaan, een wereldrecord op een hybride achtbaan. De first drop is 35,4 meter diep met een hoek van 80°, dit is bijna verticaal. Tijdens de rit zijn er 14 airtime-momenten, dubbel zoveel als bij Goliath, alsook heel wat andere interessante elementen.

 

Alles wat je moet weten over Untamed kan je hier terugvinden.

Foto’s: Jasper Godeau (Themeparkfreaks.eu)