Eerste beelden: vernieuwde Jurassic World waterattractie in Universal

In Universal Studios Hollywood hebben de bezoekers opnieuw een tocht kunnen maken in de vernieuwde Jurassic Park the Ride waterattractie. Die sloot vorig jaar voor de ombouw naar Jurassic World waarin de personages en dinosaurussen van de huidige filmserie verwerkt werden.

 

Universal Studios Hollywood maakte vorig jaar bekend dat ze hun populaire waterattractie: Jurassic Park the Ride ging sluiten voor een grootschalig onderhoud en een ombouw naar de huidige filmreeks van Jurassic World. Na maanden wachten konden de eerste bezoekers de nieuwe rit beleven tijdens een zogenaamde soft-opening. De waterattractie heeft verscheidene toevoegingen gekregen. Zo komen enkele hoofdpersonages uit de films voor in de attractie zoals Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en BD Wong. Verder zijn ook enkele unieke special effects en animatronics toegevoegd. In onderstaande video kan je alle veranderingen bekijken:

 

 

In bovenstaande video is te zien dat er zowel nieuwe decorstukken zijn toegevoegd in de moderne stijl van de huidige filmserie, maar dat de meerderheid van de grote animatronics gerecycleerd zijn in de nieuwe iteratie van deze waterattractie. Uiteraard zijn er ook enkele grote aspecten bijgevoegd. De grootste toevoegingen zijn die van de Indominous Rex uit de eerste Jurassic World (2015) en die van een grote indoor watertank met de Mosasaurus. Deze special-effects werden geproduceerd door Industrial Light & Magic (ILM) die ook de geanimeerde dinosaurussen in de films zelf produceerden.

 

Ter vergelijking staat hieronder de oude onride van Jurassic Park the Ride:

 

 

 

 

 

Bronnen: Universal Studios Hollywood, Blooloop