14 maanden na enorme brand: Europa-Park heropent Scandinavië

In het Duitse Europa-Park is het Scandinavische gebied terug open voor het grote publiek. Sinds 6 juli is het heropgebouwde gebied in pre-opening. Het park legt zich de komende tijd nog toe op de finishing-touch, om op 23 juli het Scandinavisch dorp officieel te kunnen openen. Op de nieuwe darkride Snorri Touren is het nog wachten tot het najaar.

 

Op 26 mei 2018 sloeg het noodlot toe in Europa-Park. Na een defect in een technische ruimte legde een grote brand, naast de darkride Piraten in Batavia, ook het volledige Scandinavisch dorp is de as.
Het park bevestigde al snel dat de darkride en het Scandinavische dorp zouden terugkeren als nooit te voren.

Na de opruim startte men in oktober vorig met de heropbouw van het gebied. Op 6 juli konden gasten voor het eerst in 14 maanden het gebied in Scandinavische-stijl opnieuw betreden. Op dit moment is het gebied nog een pre-openingsfase. Europa-Park voert momenteel de laatste kleine werken uit in het gebied om op 23 juli officieel te kunnen openen.

Het nieuwe gebied lijkt qua structuur erg op het origineel. Met Scandinavische horecagelegenheden en souvenirshops. Noorse specialiteiten kan je vinden in “Fiskefut”. Aan de andere kant vind je bij de ingang van het gebied het ijssalon “Is Huset”. Ook het “Fjord Restaurant”, dat te vinden is op het dorpsplein, werd opnieuw opgebouwd. Hier kan je genieten van Köttbullar en Backfisch. Op de bovenste verdieping kan je opnieuw genieten van het uitzicht op rapid river Fjord Rafting. Sportliefhebbers kunnen terecht in de winkel “Sportsbuttik”. Natuurlijk mag ook de fotogenieke haai niet ontbreken.

Op de nieuwe darkride Snorri Touren, die voorheen nog niet in het Scandinavische gebied te vinden was, is het nog wachten tot het najaar. De fans van Snorri, de nieuwe mascotte achter de darkride en het toekomstige waterpretpark Rulantica, kunnen al terecht in de souvenirshop “Snorri’s Varehus”.

Met het Scandinavische gebied opent Europa-Park het eerste grote deel van het afgebrande gebied. Op de darkride Piraten in Batavia is het nog wachten tot 2020. Al maakte het park wel bekend dat het restaurant Bamboe Baai dit najaar al opent. Op die manier kan dit jaar al een eerste glimp opvangen van de heropgebouwde attractie.


Bron: parkerlebenis