Universal Studios Hollywood maakt ons warm voor heropening van Jurassic World-attractie

Met een nieuwe trailer zet Universal Studio Hollywood ons schrap voor de heropening van Jurassic World – The Ride. Deze vervangt de verouderde attractie Jurassic Park – The Ride, die in september vorig jaar sloot.

 

Jurassic Park – The Ride is een rondvaart en shoot-the-chute waterattractie. De attractie werd gebouwd door Vekoma en opende op 21 juni 1996 de deuren. Ze werd gebaseerd op het succes van de Jurassic Park-film van Steven Spielberg uit 1993. Tijdens de boottocht van 580 meter lang ervoer je een drop van 26 meter hoog en voer je langsheen scènes uit de klassieke Jurassic Park-film. De eyecatchers waren de metershoge animatronics van dinosaurussen zoals de Brachiosaurus, Velociraptors en uiteraard de T-Rex. In 1999 en 2001 kreeg de attractie twee broertjes in Universal’s Islands of Adventure en Universal Studios Japan. Op 3 september 2018 sloot de attractie in Hollywood.

 

 

Jurassic Park – The Ride wordt volledig vernieuwd en gebaseerd op de nieuwe Jurassic World-films. De vernieuwde Jurassic World – The Ride zal nieuwe dinosaurusanimatronics krijgen, afkomstig uit de nieuwe generatie films. Verder zal ook het verhaal een update krijgen. Tot slot zal er gebruik gemaakt worden van de nieuwste technieken om te beleving te vergroten.

Om ons al warm te maken bracht Universal een eerste spot uit. Hierin zien we de iconische Tyrannosaurus Rex de backstage van de Universal filmstudio bestormen. Daarnaast zien we ook de Mosasaurus in een watertank van zijn oren maken.

 

 

Naast de rit zelf wordt ook de wachtrij aangepakt. Zo worden er onder andere wachtrijvideo’s toegevoegd met feiten en informatie over de dinosaurussen die men tijdens de rit zal ontmoeten.

 

Tot slot investeert het park in een Dino-Play gebied. Hier zullen kinderen kunnen deelnemen aan opgravingen en fossielen van dinosaurussen onderzoeken.

 

Een exacte openingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

 

 

Bron: blooloop

Foto’s Universal Studios Hollywood