Met 51 jarige ‘eerste steen’ nieuw buitendeel Tikibad geopend

Duinrell is helemaal klaar voor de warme zomerdagen in Nederland. Vrijdag is in aanwezigheid van vele kinderen, medewerkers en bouwpersoneel officieel het nieuwe buitengedeelte van het Tikibad geopend. De nieuwe waterattracties zijn een buitenbad, vijf familie-glijbanen én een waterspeeltuin met de allergrootste ‘tipping’ bucket van Nederland.

 

Eerste steen

Het Tikibad bestaat 35 jaar. Voor de start van de waterpret op Duinrell gaan we veel verder terug de geschiedenis in. Op 26 mei 1968 opende de huidige directeur Philip van Zuylen (toen 7 jaar) en Pipo de Clown de allereerste waterattractie op Duinrell: een buitenzwembad.  Philip en Pipo de Clown legde toen hiervoor samen symbolisch ‘de eerste steen’.

 

Tijdens de opening van het nieuwe buitengedeelte van het Tikibad kreeg Philip, 51 jaar later, deze eerste steen symbolisch terug van de bouwers. Deze steen zal een mooi plekje krijgen in de toekomstige uitbreidingen van het Tikibad.  Philip Van Zuylen van Nijevelt licht toe: ‘Ik weet nog goed dat ik het als klein jongetje best wel heel spannend vond om Pipo de Clown in aanwezigheid van zoveel mensen te ontmoeten. Wat gaat de tijd toch snel voorbij’.

 

Het nieuwe buitendeel