Houten achtbaan Majaland Kownaty klaar voor opening

In het Poolse Plopsa-park Majaland Kownaty is de nieuwe houten achtbaan Wilkołak volop zijn testrondes aan het maken. Wilkołak is een gespiegelde kloon van Heidi the Ride in Plopsaland De Panne en opent vandaag.

 

Majaland Kownaty is nog maar sinds 30 september 2018 geopend, maar het park kreeg al minder dan een jaar later een eerste grote uitbreiding van 7,5 miljoen euro: de houten achtbaan Wilkołak (nl: weerwolf). Dit houten gevaarte is een gespiegelde identieke versie van de houten achtbaan Heidi the Ride in het Belgische Plopsaland De Panne. Alleen heeft men voor deze achtbaan een ander thema aangewend. Zo kreeg Wilkołak een licht getint horror/griezel-thema.

De achtbaan zelf heeft een snelheid van 71 km/u, een hoogte van 22 meter en een totale baanlengte van 618 meter. Sinds medio juni zijn ook de testritten van start gegaan en eerder deze week publiceerde het park een onride video van de nieuwe achtbaan. Zo kan je de achtbaan nu al zelf beleven.

 

 

 

De officiële opening voor deze nieuwe uitbreiding van Majaland Kownaty staat zaterdag gepland om 19u00.

 

Bron/Foto: Majaland Kownaty