Textiel weekend in Archeon

Het weekend van 6 en 7 juli staat Archeon in het teken van textiel, leer en kleding. Er zijn verschillende speciale demonstraties en activiteiten.

 

In de prehistorie weven we met plantaardige vezels, zoals brandnetel, vlas en boombast. Daarnaast wordt er wol geverfd en gaan we spinnen en weven met wol. Je kunt hier dit weekend ook zelf leren sprangen. Dat is de oudste manier van vlechten die we kennen.

 

In de Romeinse tijd kun je textiel stempelen, lappenpoppetjes maken en kun je zelf aan de slag met maliën. Je kunt bij de Domus ook op de foto in Romeinse kledij. Verder is er een Romeinse modeshow en zijn er verschillende demonstraties van ambachten zoals het maken van de onderkleding voor een Romeinse soldaat en weven.

 

In de middeleeuwen kun je een buideltje maken van stof met een klein spelletje erin en kun je leren punniken of een bloemetje maken van vilt. Verder zijn er verschillende demonstraties van ambachten, zoals borduren, weven en netten maken.