Testritten Maxx Force in Six Flags Great America zijn gestart

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great America opent volgend jaar met Maxx Force een spectaculaire gelanceerde achtbaan. Deze zal, dankzij gecompenseerde lucht, één van de snelst accelererende achtbanen ter wereld worden. Ondertussen zijn de testritten volop aan de gang en worden er massaal video’s gedeeld van dit unieke moment.

 

De nieuwe achtbaan Maxx Force in Six Flags Great America zal dit jaar records verbreken. Deze achtbaan is gebouwd door S&S Sansei Technologies. Wie instapt voor een ritje zal een van de snelste acceleraties ervaren op een achtbaan in de wereld. Maxx Force bereikt op amper 2 seconden een snelheid van 125,5 km/u. Dit wilt zeggen dat er een versnelling van 17,43 m/s² wordt bereikt. Goed voor de 3de snelst accelererende rollercoaster in de wereld.

Op 24 november 2018 kwamen de eerste onderdelen aan in het park. Op 20 december volgden de eerste trackdelen. Op 8 februari 2019 werden de eerste trackdelen geplaatst en begin juni werden de werken afgerond. Ondertussen zijn de testritten van de spectaculaire achtbaan van start gegaan.

 

 

Achtbaan breekt records

Maxx Force zal meerdere records doen sneuvelen. Zo krijgt deze achtbaan de snelste inversie op een achtbaan ter wereld, alsook de hoogste dubbele looping ter wereld (53,3 meter). Daarnaast krijgt deze achtbaan de snelste acceleratie van alle gelanceerde achtbanen in Noord-Amerika. De snelste inversie van de achtbaan wordt een Zero-G Roll, die genomen wordt aan 97 km/u.

De achtbaan heeft treintjes die lijken op een Formule 1-bolide en deze scheren doorheen de lay-out met vijf inversies. Maxx Force is gebouwd in de “Carrousel Plaza”-zone van het park. Het is zelfs de 16de achtbaan van het park.

 

Het project kan je hier op de voet volgen.