Bekijk hier de eerste onride van Untamed in Walibi Holland!

In Walibi Holland zijn gisteren de testritten van de gloednieuwe achtbaan Untamed van start gegaan en dat levert meteen een eerste onride video op. Untamed is een hybride achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. Tijdens de rit zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan en heel wat andere unieke elementen ervaren.

 

Eerste onride en testritten:

Na maanden van bouwen werd vorige maand de track van Untamed voltooid. Gisteren vonden de eerste testritten plaats en verschenen er foto’s en filmpjes van deze mijlpaal op sociale media. Vandaag kwam de eerste onride video van de rollercoaster naar buiten. Op de onride beelden is te zien hoe waanzinnig hoog de snelheid ligt gedurende het hele parcours. Bekijk zelf hier de beelden:

 

Statistieken Untamed:

De nieuwe hybride achtbaan werd gebouwd op de oude fundamenten van de houten achtbaan Robin Hood. Untamed wordt sneller, hoger, langer en steiler dan de oude Robin Hood. De hybride achtbaan krijgt een snelheid van 92 km/u en een hoogte van 36,5 meter. Tijdens het parcours van 1085 meter zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan, een wereldrecord op een hybride achtbaan. De first drop zal 35,4 meter hoog zijn in een hoek van 80°, dit is bijna verticaal. Tijdens de rit zullen er 14 airtime-momenten zijn, dubbel zoveel als bij Goliath, alsook heel wat andere interessante elementen. De opening van Untamed is voorzien voor 1 juli 2019 om 13u30.