BillyBird Park Hemelrijk opent Oervallei

Dit jaar breidt het Nederlandse BillyBird Park Hemelrijk met een nieuwe speelzone. De nieuwe natuurspeeltuin kreeg de naam Oervallei. Blinkvangers zijn de grote schommels en de nieuwe glijbanen.

 

BillyBird Park Hemelrijk opende de deuren in 1986. De attracties, voornamelijk gericht op kinderen, zijn gebouwd naast een recreatiemeer dat ontstaan is uit een voormalige zandwinning. Aan de inkom van het park ontstond de voorbije maanden een nieuw speelgebied: Oervallei

In het oog springend zijn de 11 meter hoge schommels en de 20 meter lange glijbanen die op een 11 meter hoge heuvel werden gemonteerd. Daarnaast kan je in de Oervallei fossielen opgraven, op zoek gaan naar goud en genieten van de waterspeeltuin. Tot slot is er nog een 15 bij 15 meter groot speeltoestel met glijbanen, schommels en klimrekken.

Het ontwerp, de inrichting en een deel van de attracties werd uitgevoerd door Amusementprof. “Door het ontwerp en de attracties van de Oervallei moeten kinderen echt het idee krijgen dat ze in een andere wereld zijn.” aldus Paul Derks van Amusementsprof. Het nieuwe aanbod zal geschikt zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Naast de Oervallei werden de ligweiden vergroot en kwam er een beachvolleybalveld. In een tweede fase, die over enkele jaren plaats zal vinden, zal er een nieuwe receptie gebouwd worden. Vervolgens zal de huidige receptie en de onderzijde van de Klimberg Hemelaya verbouwt worden tot horecagebied.

Bron en Foto’s: BillyBird Park Hemelrijk