BillyBird Park Drakenrijk pakt uit met nieuwe attractie

BillyBird Park Drakenrijk, het jongere zusterpark van BillyBird Park Hemelrijk, pakt dit seizoen uit met een nieuwe attractie. Het gaat om een Balloon Monorail. Ook de komende jaren zal de speeltuin verder worden uitgebreid.

 

In 1986 werd BillyBird Park Hemelrijk geopend in de Noord Brabantse gemeente Reuver. Het park is vooral een toeristische trekpleister bij warm weer, dankzij het zwemmeer waaraan het park gelegen is. Door het succes van BillyBird Park Hemelrijk werd in 2013 BillyBird Park Drakenrijk geopend in de Limburgse gemeente Reuver.

De afgelopen jaren was BillyBird Park Drakenrijk vooral een strandbad, maar nu wil het park uitbreiden met een compleet nieuwe buitenspeeltuin inclusief een monorail. De attractie krijgt de naam Balloon Monorail en zal gethematiseerd worden naar ballonnen.

 

De monorail wordt gebouwd vlak bij de autostrade zodat de mensen al van op de snelweg kunnen zien dat er iets leuks staat. Verder is er een grote heuvel aangelegd waarop en rond heel wat speeltoestellen gebouwd kunnen worden. Onder andere een schommel, draaitoestellen en een dubbele kabelbaan zullen gebouwd worden. Voor de jeugd zal er dan weer een Beach Bar gebouwd worden.

 

 

Update 23 mei 2019:

 

 

 

 

 

Bron: BillyBird Park Drakenrijk

Foto’s: Sjaak van Horne

Video’s: BillyBird Park Drakenrijk, Sjaak van Horne