Tweede editie van de Tilburgse Kermisrun

Na een groot succes vindt ook dit jaar een nieuwe editie plaats van de Tilburgse Kermisrun. De tweede editie krijgt een nieuwe route waarbij deelnemers naast attracties ook door gebouwen zullen lopen.

 

Op zaterdagochtend 20 juli 2019 vindt de tweede editie plaats van de Tilburgse Kermisrun. Nieuw dit jaar is dat de lopers voortaan door Zorgcentrum Zwijsen en Pathé, een Nederlandse bioscoop, zullen lopen. Ook worden er 12 verschillende attracties bij betrokken volgens de organisatie. Dit jaar kan er een keuze gemaakt worden uit een parcours van 5 en 10 kilometer. Er kunnen ruim 1200 deelnemers meelopen, vorig jaar liepen er 600 lopers mee.

In plaats van dat de kermisrun op de laatste zondag doorging, gaat het nu door op een eerste zaterdag van de kermis. Dit is volgens de organisatie een goede zet. “Achteraf gezien was het niet handig voor de exploitanten”, klinkt het bij de organisatie in het Brabants Dagblad. “Veel exploitanten gaan zaterdag tot diep in de nacht door, terwijl de attracties ‘s ochtends weer voor ons open moesten zijn. Bovendien zitten ze dan aan het einde van de kermisweek. De eerste zaterdag is fijner”, wordt er nog aangevuld.

Inschrijven kan via de website en kost € 25. In de prijs zit een gratis t-shirt, een eetpakketje en een medaille. Voor € 5 extra krijg je een trainingsschema van 8 tot 24 weken. Het bedrag gaat naar ‘Stichting Semmy’, een organisatie die kinderen met hersenstamkanker een langere levensverwachting geven.

 

Bron: bd.nl