Temple of the Night Hawk in Phantasialand krijgt virtual reality

Phantasialand opent komend seizoen een eerste virtual reality-achtbaan. De overdekte achtbaan Temple of the Night Hawk wordt omgebouwd tot een virtuele belevenis onder de naam Crazy Bats.

 

Temple of the Night Hawk opende op 1 april 1988 onder de naam Space Center. De achtbaan werd gebouwd en volledig overdekt. Via lichtpunten en ruimteattributen werd de indruk gewekt dat passagiers door de ruimte vlogen. Door het ontstaan van Wuze Town in 2001 werd het volledige thema verwijderd. De theming rond de baan verdween en het station kreeg een oerwoudthema. In het nieuwe verhaal is de nachthavik de oppergod van de Wuzen. In 2015 kreeg de achtbaan nog een upgrade door het toevoegen van muziek, gecomponeerd door IMAscore.
De baan is mijn zijn lengte van 1300 meter tot op heden de langste overdekte achtbaan ter wereld.

De baan wordt momenteel uitgerust met virtual reality-brillen. Hierbij loopt een 360-graden film synchroon met de track en de werkelijke rit van de baan. De nieuwe beleving krijgt de naam Crazy Bats. “Stort je in het avontuur en beleef dolle momenten met onze drie dolle helden op een knotsgekke missie” aldus Phantasialand.

Of een ritje op Temple of the Night Hawk ook nog zonder VR te beleven valt, is niet bekend.
De nieuwe beleving moet klaar zijn tegen de zomer, een exacte openingsdatum is nog niet geweten.

 

Bronnen: Wikipedia & Parkerlebenis.de