Intamin bouwt spinning coaster van 18,5 miljoen euro in Futuroscope

Het Franse themapark Futuroscope, dat volledige in het teken staat van de toekomst en de wetenschap, is bezig aan de bouw van een indrukwekkende achtbaan. De nieuwe attractie wordt een 18,5 miljoen euro kostende spinning coaster, die een trackdrop element zal bevatten en mogelijk ook overkop zal gaan. Ondertussen kwamen de eerste trackdelen aan in het park

 

Draaiende karretjes en trackdrop element:

De achtbaan wordt de eerste echte rollercoaster van het Franse themapark. Deze nieuwe aantrekkingskracht moet openen in februari 2020 en zal niet weggelegd zijn voor angsthazen. Het zal dus meteen een achtbaan van formaat worden! De werknaam van de rollercoaster is Mission Kelper.

De gerenommeerde Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides zal instaan voor de bouw van de 18,5 miljoen kostende achtbaan. Naast de draaiende karretjes zal de achtbaan ook een verticale trackdrop element bevatten waarbij de trein inclusief bezoekers en track, 4 à 5 meter naar beneden zal vallen.

 

Inversies:

Daarnaast lijkt het er op dat de achtbaan verschillende inversies zal tellen. Op de concept-arts die naar buiten werden gebracht zijn immers meerdere inversies te zien. Toch is het niet helemaal duidelijk of dit gaat om de artistieke vrijheid van de tekenaar of dit effectief wilt zeggen dat de bezoekers overkop zouden gaan tijdens de rit. Dit zou dan de eerste keer zijn dat Intamin een spinning coaster bouwt die overkop gaat.

Bezoekers zullen vanaf 1 meter en 5 centimeter een ritje kunnen maken op Mission Kelper. De achtbaan zal zowel een indoor als een outdoor gedeelte bevatten. De rollercoaster zal gethematiseerd worden als een trainingskamp voor astronauten.

 

Eerste trackdelen:

Vorig jaar gingen de bouwwerken voor de achtbaan van start. De grondvoorbereidingswerken zijn al achter de rug en er werd al een heleboel beton de grond ingegoten. Ondertussen werden ook de eerste trackdelen aangeleverd, deze hebben een blauwe kleur. Hieronder kan u een foto’s bekijken van de eerste trackdelen die aangekomen zijn in Futuroscope.

 

 

Bronnen: rcdb, Star Parc

Foto’s: Le Forum du Futuroscope