Schwarzkopf-achtbaan in Babyland-Amiland zal dan toch niet geopend worden

Het Franse pretpark Babyland-Amiland, gelegen nabij de hoofdstad Parijs, kondigde in 2018 aan een Schwarzkopf-achtbaan te gaan openen. De rollercoaster werd in het voorjaar opgebouwd, maar de opening werd nadien meermaals uitgesteld. Uiteindelijk werd 2019 als openingsjaar aangekondigd. Nu blijkt dat door allerlei moeilijkheden de achtbaan niet geopend zal kunnen worden.

 

Pretparkfans en bezoekers waren verrast toen het bescheiden Franse pretpark Babyland-Amiland aankondigde dat haar nieuwste en meteen grootste achtbaan Jet zou worden. Deze achtbaan reisde voorheen over de Franse kermis met de exploitant Lapère en is een Jet Star van de voormalige Duitse fabrikant Schwarzkopf.

Jammer genoeg kondigde het park onlangs op haar facebookpagina aan dat men niet in staat was de achtbaan te openen. Dit omwille van problemen met de levering van onderdelen van een Duitse firma. Hoe het nu verder moet met de achtbaan is onduidelijk, hopelijk zal ze een andere eigenaar vinden en toch nog een nieuw leven krijgen, want een opening in het Franse parkje zal er dus niet meer inzitten.

© Martin Valt

Jet is niet de enige Jet Star van Schwarzkopf die men probeert te redden. Begin vorig jaar kwam het fantastische nieuws naar buiten dat de Alpina Bobs uit het voormalige Franse pretpark Holly Park gered was. Het nieuws was opvallend omdat de achtbaan al 4 jaar lang lag weg te rotten in een het verlaten pretpark. Toch werd de bijna vijftig jaar oude rollercoaster gered door de Franse kermisexploitant James Montalétang. Hij restylede Alpina Bobs volledig en doopte de achtbaan om tot Jet Star. De première van deze rollercoaster vond plaats op de Foire Du Thrône in Parijs, een van de grootste kermissen van het land die elk voorjaar plaats vindt.

 

 

Bron: Babyland-Amiland