Dollywood sluit waterattractie Mountain Slidewinder

Dollywood bevestigde onlangs dat haar waterattractie Mountain Slidewinder gesloten wordt vanaf dit seizoen. Het is voorlopig onduidelijk wat deze zal vervangen. In 2016 sloot het park al een andere waterattractie met River Battle.

 

Nadat in 2016 de waterattractie River Battle sloot, sluit Dollywood opnieuw een waterattractie met Mountain Slidewinder. Dat heeft het park onlangs bevestigd aan de fans. De attractie werd geopend in 1987 en verdwijnt nu na meer dan 30 jaar definitief uit het park.

Bij Mountain Slidewinder stapte men in in boomstamachtige bootjes die je meenemen doorheen een bobsleebaan parcours. Tijdens de rit kon je behoorlijk nat worden, maar de ritervaring was fantastisch.

 

Gelukkig kunnen de bezoekers ook heel wat nieuwigheden ontdekken dit jaar. Het park opent namelijk haar grootste uitbreiding ooit met Wildwood Grove. Deze zone, speciaal voor de jongere bezoekers, zal zes attracties tellen.

 

  • Dragonflier: een hangende achtbaan, gebouwd door Vekoma.
  • Black Bear Trail: Hier zal je op de rug van een beer een rondritje kunnen maken, de attractie is te vergelijken met een ponyride.
  • Sycamore Swing: een schommelboot die als thema een blad krijgt dat naar beneden dwarrelt.
  • Treetop Tower: een uitkijktorentje, waarbij je plaatsneemt in een soort ballon.
  • The Mad Mockingbird: een soort zweefmolen, waarbij je de bakjes zelf omhoog kan laten gaan door de vleugels te richten.
  • Frogs and Fireflies: een gekende kikkermolen, waarbij de kikkertjes ronddraaien en sprongetjes maken.

Verder komt er een groot indoorgebied, waar kinderen kunnen spelen op speeltuigen, glijden van glijbanen en heel wat meer. Een hapje eten kan in het nieuwe restaurant Till & Harvest.

 

Bron en foto: Dollywood