Schots weekend in Archeon

Gedurende het weekend van 13 en 14 april krijgt de Schotse historie van 1300 tot heden alle aandacht in Museumpark Archeon. Verschillende periodes tussen 1300 en de Tweede Wereldoorlog worden nagespeeld. Zowel burgers als regimenten tonen het dagelijkse Schotse leven door de eeuwen heen. Een kampement uit het jaar 1300, Schotten uit het jaar 1745 en de groep 92nd Gordon Highlanders zullen het leven uit die tijd tonen. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen.

 

Demonstraties originele wapens en doedelzak spelen

Beleef het historische Schotland echt en bekijk de vele demonstraties. Er zijn demonstraties van originele wapens en het gebruik hiervan. Demonstraties van de Claymore, het Schotse grootzwaard, maar ook demonstraties met musketten en ander schietgerei. Verschillende regimenten zullen ook wapendemonstraties geven met zwartkruit. De demonstraties vinden plaats om 14.00 en 16.00 uur op het toernooiveld. Ook zijn er demonstraties doedelzak spelen van de doedelzakbands De Saint Andrews Pipe Band en Breda City Pipes and Drums. Beide bands zijn gekleed in traditionele Schotse kledij en spelen historische muziek.