Nieuwe naam voor Olmense Zoo: Pakawi Park

Op 22 juni zal de Olmense Zoo van naam veranderen. De dierentuin uit Olmen, een deelgemeente van Balen, zal voortaan door het leven gaan als Pakawi Park.

 

De Olmense Zoo opende in 1980 voor het grote publiek. Sinds 1995 is de zoo in handen van de familie Verheyen. Een tijdje geleden gaf Charel Verheyen de zaak door aan zoon Wim Verheyen, die voortaan de dierentuin uitbaat met zakenpartner Tommy Pasteels. Op 22 juni zal de bijna 30 jaar oude zoo van naam veranderen. De dierentuin zal voortaan door het leven gaan als Pakawi Park.

 

Het woord Paka betekent katachtigen in het Swahili. Doorheen de jaren specialiseerde de dierentuin zich in katachtigen als witte tijgers, zwarte panters, lynxen, servals en poema’s.

“Met de nieuwe naam willen we benadrukken dat het om veel meer gaat dan een zoo. Onze dieren zitten bijvoorbeeld in het groen en tussen de bomen. Er is hier veel open ruimte waar bezoekers in kunnen wandelen. Het woord ‘park’ lijkt ons ook beter om families aan te trekken. Nu het park nieuwe eigenaars heeft, leek het ons een goed moment om de naamsverandering door te voeren.” zegt mede-eigenaar Wim Verheyen tegen Gazet van Antwerpen.

Pakawi Park heeft sinds vorige week ook twee nieuwe tijgers. “Zij heten Paka en Awi. Eigenlijk hebben we ons park dus naar hen vernoemd”, aldus Wim Verheyen. Momenteel zitten de tijgers nog in een tijdelijk verblijf, maar op 22 juni verhuizen ze naar een nieuwe en grotere verblijfplaats binnen het park.

Om de naamsverandering te vieren wordt een groot evenement georganiseerd. Presentator
Jacques Vermeiren praat tussen 13u en 1u ’s nachts optredens van Geert Dehertfelt, Michel Houston, Persei life with Bellastar, Coverband Diaz en Sylver aan elkaar. Verder zijn er shows voorzien, waaronder een roofvogelshow, vuurshow en Melfields Illusions. Natuurlijk mogen ook de nodige kinderanimatie en versnaperingen in het park niet ontbreken.

Een ticket voor het openingsevenement kost voor volwassenen vanaf 12 jaar 30 euro in voorverkoop. Kinderen tussen 3 en 11 jaar en andersvaliden zijn welkom voor 25 euro.

 

Bron: GvA en Olmense Zoo