Beelden van pasgeboren pinguïn kuikens in SEA LIFE Blankenberge

World Penguin Day vierden ze in Sealife Blankenberge met de geboorte van twee baby pinguïns. Ouders, Winny en Luk, stellen het goed net als hun kuikens.  Winny en Luk, de ouders van onze twee kuikens, wisselden elkaar af om de eieren uit te broeden en zijn nu beiden bezig met het voeden van de kuikens.

 

 

Klein, klein kuikentje

“De kuikens hebben een gezond gewicht, we verwachten een normale groei.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. Het kuikentje is op dit moment nog erg jong en zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders. Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren gaan ze zelf naar buiten”, vertelt Manu verder.

 

Geslacht

“Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Pas na enkele maanden kan een dierenarts met behulp van een bloedafname een DNA-test uitvoeren om het geslacht te bepalen.”, gaat Manu verder.

 

Adopteren

Op dit moment hebben de kuikentjes nog geen naam. De namen van de pinguïnbaby’s zal worden uitgekozen door zijn/haar adoptieouders – zowel geëngageerde personen als bedrijven krijgen de mogelijkheid om pinguïnbaby’s te adopteren en van een naam te voorzien.

 

Kweekprogramma

De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het kweekprogramma. De Humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.