Nieuwe Dierenmolen in Drouwenerzand geopend

Het Nederlandse pretpark Drouwenerzand opende een nieuwe dierenmolen. Een nieuwe Dumbomolen, die ook aangekondigd is, wordt midden mei verwacht. Daarnaast opent het park ook nieuwe verblijfsaccommodaties dit seizoen.

 

Drouwenerzand, in de Nederlandse provincie Drenthe, nam aan het einde van vorig seizoen afscheid van twee attracties. Zowel Twister, een zweefmolen die afstamt uit 1974 als de vliegtuigmolen Disney Airport moesten plaats ruimen voor iets nieuws.

Na de opening van de thrillride Freak Out vorig jaar is het opnieuw tijd voor enkele kinderattracties.
De Dierenmolen verrees op korte tijd en is inmiddels geopend. Een soort gelijke attractie kennen we al uit de Heidizone van Plopsaland de Panne. De attractie werd gebouwd door het Nederlandse Wood Design Amusement Rides.

De tweede aangekondigde nieuwigheid, een Dumbomolen, heeft volgens het park wat vertraging opgelopen in de fabriek en wordt half mei in het park verwacht.

Ook nieuwe verblijfsaccommodatie

Naast de twee nieuwe attracties opent het park dit seizoen ook nieuwe overnachtingsmogelijkheden.
In het Drouwenerzand Vakantiepark werd enerzijds De Boomhut opgetrokken. Deze maakte deel uit van het Nederlandse tv-programma De Boomhut Battle. De 6-persoons boomhut is een uit de kluiten gewassen exemplaar geworden en ingericht in alle comfort. Ze telt 2 slaapkamers, een badkamer met regendouche, een woonkeuken en een loungehoek met vide.

Anderzijds bouwde het park 3 nieuwe lodges. Een in saloonstijl en 2 in kasteelstijl. Deze zijn telkens geschikt voor 7 personen en bevatten 3 slaapkamers. Naast toegang tot het all-in attractiepark krijg je er ook een 3-gangendiner bij in het Robin Hood Ribhouse.

Een nachtje boeken in één van de nieuwe accommodaties kan via de website van Drouwenerzand.

Bron en foto’s: Drouwenerzand