Fort KnalKruit feestelijk geopend in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn opende gisteren Fort KnalKruit. De nieuwe botsauto-attractie werd volledig ingekleed als piratenfort. De aanwinst werd op 50 dagen volledig opgebouwd en vervangt Casa Magnetika. Ook de tweede aankoop, Baba’s Ruimtereis, is geopend voor het publiek.

Avonturenpark Hellendoorn brak eind vorig jaar de 42 oude attractie Casa Magnetica af. Al snel werd duidelijk dat een oude klassieker terug zou keren naar het park. Na meer dan 30 jaar afwezigheid keren de botsauto’s terug naar Hellendoorn.

Tussen de zwiermolen Piraat Enterhaak en het schommelschip Galjoen werd in een snel tempo een heus Piratenfort opgetrokken. De botsauto’s die geleverd werden door de Italiaanse bouwer Bertazzon zijn gethematiseerd als vaten buskruit. Het fort is onderverdeeld in twee elektrische vloeren. Aan de rechterkant kunnen de kleinsten vanaf 90cm tot 130cm zich amuseren. Het groter linker gedeelte is toegankelijk voor kinderen vanaf 120cm. De buitenkant werd afgewerkt door het Portugese bedrijf Universal Rocks, bekend van onder ander het rotswerk in Klugheim en rond Black Mamba in het Duitse Phantasialand.

Onder toeziend oog van pers, prijswinnaars, buren en genodigden werd de nieuwe attractie feestelijk geopend. Tot op de dag van de opening werd er nog geschilderd. Ook op de eerste lading grote botsauto’s was het wachten tot op het laatste moment. In de komende periode moet het plafond binnenin nog verder afgewerkt worden. Verder wordt het fort nog aangevuld met decoraties. Tot slot moeten ook nog de laatste vier botsauto’s geleverd worden, zodat er op elke vloer 10 voertuigen te vinden zijn.

Naast Fort KnalKruit opende het park inmiddels ook nog een tweede nieuwigheid. In Dreumesland bouwde het Italiaanse SBF-Visa Group een mini vrije val toren. Baba’s Ruimtereis is te vinden in het kindergedeelte van het park, tussen het vorig jaar geopende Baba’s Swingpaleis en het Avonturenrad.