Anubis opnieuw verkozen tot beste achtbaan van België

Onlangs werden opnieuw de prestigieuze Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Plopsa kaapte op deze negende editie, die in de Efteling plaatsvond, vier awards weg waaronder de titel voor ‘Beste Achtbaan van België’ met ‘Anubis The Ride’.

 

  1. Meest Kindvriendelijke Familiepark van België

Al enkele jaren op rij kroont Plopsaland De Panne zich tot ‘Meest Kindvriendelijke Familiepark’ en dit is ook dit jaar niet anders. “Plopsaland De Panne is voor vele kinderen en hun ouders een ware fantasiewereld met allerlei bekende Studio 100-figuren waar zij naar opkijken. Dankzij de vele evenementen die Plopsa organiseert in al haar parken, geeft een bezoekje aan het park ook elke keer een andere ervaring. Tel daarbij het uitgebreide en gevarieerde aanbod aan attracties, en dan weet je dat Plopsaland De Panne the place to be is!”, zegt Patrick Joossens, medeorganisator van de Diamond ThemePark Awards.

 

  1. Beste Achtbaan van België

‘Anubis The Ride’, de spectaculaire stalen launch coaster in Plopsaland De Panne, wint voor de zevende maal in de categorie ‘Beste Achtbaan van België’. De achtbaan werd in 2009 geopend en is een absolute publiekstrekker. Maar liefst 45.000 stemmers, een professionele FANjury bestaande uit fervente pretparkbezoekers en een PARKjury bestaande uit de genomineerde parken, waren van mening dat ‘Anubis The Ride’ voor de grootste kick en verrassing zorgt, waarbij bezoekers in twee seconden tijd tot een snelheid van 90 kilometer per uur worden gelanceerd. Vorig jaar werd de achtbaan ook al bekroond door de pretparkwebsite Theme Park Review als ‘Beste Belgische Stalen Achtbaan’.

 

  1. Leukste actie op Social Media in België

Met de indrukwekkende WK-actie sleepte de Plopsa Group de award van ‘Leukste actie op Social Media in België’ in de wacht. Om het grootste voetbalfeest ter wereld toen nog leuker te maken, kregen fans maar liefst 10% korting op Plopsa-tickets per doelpunt van de Belgen. “Hoe meer doelpunten er vielen, hoe meer korting klanten kregen!”, aldus Sebastien Momerency, Creative, Digital & Marketing Director van de Plopsa Group. “Toen ons nationale elftal met vijf doelpunten tegen Tunesië won, barstte het feest helemaal los. Nog nooit verkochten we zoveel tickets op één dag, een hoogtepunt!”, vult Momerency aan.

 

  1. E-award

Tenslotte ging de Plopsa Group ook nog aan de haal met de E-award, die uitgereikt wordt aan het park met de beste online inspanningen. “We zetten al jaren in op het online verhaal en trachten steeds pionier te zijn en nieuwe dingen te proberen zoals met onze interactieve park-app, gloednieuwe website en originele social media-acties. Deze award is dan ook de ultieme bekroning van ons harde werk en creatieve denken.”, aldus Sebastien Momerency.

“Als organisator zijn we blij dat de Belgische parken een mooie waardering krijgen. Plopsa investeert jaarlijks enorm in haar parken en uiteraard vertaalt dit zich in de eerste plaats in mooie bezoekerscijfers, maar de awards en de andere mooie scores die de groep behaalt, zijn wat ons betreft een mooie vorm van waardering naar de groep toe van de bezoekers en de fans.”, sluit Joossens af.