Openingsdata van Star Wars Galaxy’s Edge in Disneyland California en Walt Disney World bekend

Maak je klaar voor een trip naar het melkwegstelsel. De Amerikaanse Disneyparken Disneyland California en Walt Disney World openen dit jaar nog ‘Star Wars Galaxy’s Edge’, een themagebied rond de Star Wars-filmreeksen.

 

Wie vanaf 31 mei 2019 het Disneyland Park in Disneyland California bezoekt zal het themagebied ‘Star Wars Galaxy’s Edge’ alvast kunnen meepikken. Wie in Walt Disney World in de Disney’s Hollywood Studios een trip naar de sterren wilt beleven zal nog moeten wachten 29 augustus 2019. Dit zijn voor de Disney-parken de grootste uitbreidingen ooit in haar geschiedenis.

 

De werkzaamheden van de spectaculaire themagebieden werden beiden gestart 14 april 2016. De gebieden worden beiden 5,7 hectare groot, zo’n 9 voetbalvelden groot.

 

Attracties

Millenium Falcon:

Deze simulator van het sterrenschip uit de filmserie brengt de bezoekers midden in de sterrenoorlog. De gasten zullen het schip zelf moeten besturen.

 

Star Wars: Rise of the Resistance:

Bezoekers zullen in deze dark ride te maken hebben met een battle tussen de ‘First Order’ en de ‘Resistance’. Deze moeten ze ontwijken in de attractie zodat ze zelf niet in de problemen komen.

 

Ook dichter bij de deur zal je binnenkort een ritje kunnen maken naar de ruimte. Walt Disney Studios Park in Parijs zal tussen 2021 en 2025 een gelijkaardige Star Wars-gebied openen achter het Marvel-gedeelte en de droptower ‘Tower of Terror’